Składniki:
1kg sera mielonego (może być taki w wiaderku gotowy),
4 jajka,
1 ½ szkl. cukru,
1 cukier wanilinowy,
1 budyń śmietankowy,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
125g margaryny,
1 opakowanie okrągłych biszkoptów,
płatki migdałowe.
Wykonanie:
Margarynę rozpuścić i ostudzić. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na jasna masę. Miksując na wolnych obrotach dodawać po łyżce sera. Dodać budyń w proszku i proszek do pieczenia. Dodać rozpuszczoną margarynę i wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę , dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.
Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami.
Umieścić w nich po jednym biszkopcie i zalać masą serową (ok 2/3 wysokości).
Posypać płatkami migdałowymi i piec ok 50min. w piekarniku nagranym do 170st.
Smacznego =)
jeszcze się z takim przepisem nie spotkałam :)
OdpowiedzUsuńPolecam, szczególnie na drugi dzień są przepyszne =)
OdpowiedzUsuń