Obserwatorzy

czwartek, 17 maja 2012

Zupa pieczarkowa - przepis

Lubicie zupę pieczarkową? Bo ja bardzo :)


Składniki:
300g pieczarek,
1 cebula,
2 udka z kurczaka (na wywar, ale można gotować i na kostkach rosołowych;))
kilka ziemniaków,
1 marchewka,
3 łyżki śmietany,
1 łyżka mąki,
przyprawy (sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy).

Wykonanie:
Pieczarki opłukać i pokroić w plasterki, następnie sparzyć wrzątkiem. Cebulkę pokroić i zrumienić na patelni, dodać odcedzone pieczarki i poddusić. 
Ugotować wywar z mięsa i warzyw. Dodać sól, ziarna ziela angielskiego, pieprzu i listek laurowy.
 Następnie dodać pieczarki z cebulką.
Na koniec dodać śmietanę wymieszaną z mąką i doprawić do smaku.
Smacznego

1 komentarz:

  1. zrobilo sie smacznie dawno takiej zupy nie jadlam az teskni mi sie za obiadkami gdzie tata lub mama wszystko przygotowali:)
    obserwujemy?

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze, chętnie odpowiem na Wasze pytania.
Proszę jednak o nie zostawianie "reklam".
Zazwyczaj staram się zaglądać do komentujących osób =)